A gyerekek

Nagycsaládban élni jó! :)

Életünk napjai :) örömök és gondok három gyerek anyukájaként.

Receptesblogunk gyerekeseknek

Friss topikok

  • kikocs: www.youtube.com/watch?v=3tOE-iLrul4 :) (2010.08.31. 13:11) Ötödik fog és egyebek
  • demetnik: Nagyon ügyes kis legény:)Utólag is boldog hófordulót!:) (2010.01.02. 20:28) Misi 9 hónapos (volt 27-én, csak nem értem rá)
  • dharma: Na ez az!!! Nekem nem ilyen gondjaim voltak,de a képekkel pl én is megszenvedtem. Meg úgy sok mind... (2010.01.02. 18:14) Költözök
  • dharma: Jaaaaj Kikocs nagyon sajnálom,h így rátok jár a rúd :((( Előbb a betegeskedések,most ez,remélem az... (2009.12.21. 21:11) Kórház...
  • idiki: Anyával tévedtünk erre a bejegyzésre, és jót röhögtünk! Püszi! (2009.12.17. 21:28) Gyerekszáj

Felújítunk...

2009.09.20. 19:39 kikocs

... nemsokára. Jövő hét végén költözünk a gyerekekkel Kaposvárra a mamáékhoz, a papa meg jön szétverni a házat, előkészíteni a kőművesnek.

Úgy indult, hogy a fürdőt nagyon meg kéne csinálni, mert gyakorlatliag egy kézmosóhely, és bejárat a háztartási lyukba. A fal vizesedik ha zuhanyzunk, de amúgy is rozsdás a zuhanytálca, a kabin ajtaja le van törve, a wc elmozdul, és folyni kezd, ha nagyobb ember ül rá, már kétszer szedtük fel, és tettük vissza mi, egyszer más, az öblítőtartály folyik, ha nem éppencsak van megnyitva, a padló félig kövezve, félig betonozva a csatornázás miatt, utálom a szerelékeket, mert randák... szóval nagyon rossz bemenni.  

És elhatároztuk, hogy oké legyen meg. Aztán kitaláltuk, hogy ha hozunk vidékről egy kőművest, az nem dolgozik olyan drágán, mint a pestiek, akkor nem kell zuhanytálcát, kabint venni, mert felfalazza, csempézi, lehet, hogy akkor megcsinálhatnánk a nappalit is, kicseréljük a nagyon ramaty hajópadlót, ami ráadásul vegyesen van kővel, és emiatt nem tudjuk átrendezni, csak egy helyen lehet az étkező így, a többi helyen szőnyeg kell legyen. Aztán belefutottunk a szezonvégi kiárusításokba járólap-ügyben, és döntöttünk, a közlekedőt is átkövezzük, az még bírta volna egy-két évig, de elég ronda, mert van, ahol nem lakkozták le, mert bútor volt felette, meg foltos, ahol az előző tulaj bútorai voltak, ott világosabb. Persze így elég rendesen hozzá kell nyúlni a tartalékokhoz, de az ár-érték arány elég jó lesz. 1400ft-ért találtunk követ, (féláron, jó minőségűt) 1300ft/nm-ért rakja le a kőműves, és nem járunk úgy, hogy elmegy máshova dolgozni, és itthagyja félbe, mert addig nem viszi haza apu, amíg nincs kész :)

Ez a kő dolog elég nehéz volt. Már két hétvégén néztünk járólapokat, és nem tudtunk dönteni. Volt a szerelem, ami a konyhában is van, de az drága, és világossárga lett volna. Aztán jött az, hogy legyen sötét, mert az milyen jó, és annyira talán nem is feltűnő rajta a gyerek-minta. Variáltunk mindenfélét. Láttunk legalább 300 féle járólapot, tetszett belőle vagy 10-12, nagyon nehéz volt leszűkíteni. Volt egy csomó olyan, amit én azonnal megvettem volna, nekem megfelelt volna, de Gergő jobban látja ezeket nálam annak ellenére, hogy színtévesztő. Eddig mindig jó volt, ami mellé letette a voksát. Most már látom, hogy ami hagyományos kőmintás, az nekem nem játszik. Amit most válaszottunk, ez sem kő-, hanem kicsit hosszanti mintás. Ha lefényképezném, nem kéne leírnom. Na, majd ha kész lesz. 

Persze majdnem lecsúsztunk róla, tegnap néztük, Gergő ma elment, és rám telefonált, hogy egy doboznyi van csak, sehol az a két raklap, ami még tegnap ott volt. De szerencsére volt még a raktárban. 35 nm. igaz mi csak 30-at számoltunk, de ami marad, majd bemegy a lépcső alá. Azt nem terveztük lekövezni, csak egy darabig, maradékra szőnyeget. Szegény Gergő 500 kilót mozgatott ma meg - kétszer. Egyszer a kocsiba be, aztán a házat megkerülve a teraszra pakolta.

És ki lesz festve a nappali, végre megszabadulok ettől az elcseszett rózsaszíntől, amire le van kenve tévedésből - nem voltam itt, és ezt látta a festő narancssárgának, Gergő Kaposváron hagyta a színmintát - fehér lesz. És a ház is be lesz festve végre kívülről. Az is fehérre. Szuper! És vettünk az ikeában felső-szekrényeket a konyhába, az is fel lesz téve. Arra majd csináltatok ajtókat, azt már én is fel tudom tenni, ha kell. 

Az az álmom, hogy az ajtókat is lefestem majd, és az asztalt meg a székeket is. De legalább az ajtókat. Remélem, ha hazajövünk, még azt is bele tudom majd fértetni, mert szerintem a dolgozóknak ez bőőőven elég lesz, amit eddig megbeszéltünk. Csak valaki vigyázna a gyerekekre...

Végülis van előnye is annak, hogy elmaradt a keresztelő, így legalább már megcsinált lakásban lesz megtartva, nem lesz ciki a fürdőszoba, meg a szőnyeg. Ha már úgysem mehetünk majd ki, mert hideg lesz...

Szólj hozzá!

Címkék: lakás

A bejegyzés trackback címe:

https://kikocska.blog.hu/api/trackback/id/tr561395261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása