A gyerekek

Nagycsaládban élni jó! :)

Életünk napjai :) örömök és gondok három gyerek anyukájaként.

Receptesblogunk gyerekeseknek

Friss topikok

  • kikocs: www.youtube.com/watch?v=3tOE-iLrul4 :) (2010.08.31. 13:11) Ötödik fog és egyebek
  • demetnik: Nagyon ügyes kis legény:)Utólag is boldog hófordulót!:) (2010.01.02. 20:28) Misi 9 hónapos (volt 27-én, csak nem értem rá)
  • dharma: Na ez az!!! Nekem nem ilyen gondjaim voltak,de a képekkel pl én is megszenvedtem. Meg úgy sok mind... (2010.01.02. 18:14) Költözök
  • dharma: Jaaaaj Kikocs nagyon sajnálom,h így rátok jár a rúd :((( Előbb a betegeskedések,most ez,remélem az... (2009.12.21. 21:11) Kórház...
  • idiki: Anyával tévedtünk erre a bejegyzésre, és jót röhögtünk! Püszi! (2009.12.17. 21:28) Gyerekszáj

Misi 4 hónapos

2009.07.26. 20:48 kikocs

Nahát, már megint eltelt egy hónap. Jó sok változással. Igaziból valaki, aki annyira nem érzi magához közel a babák fejlődését, úgy láthatha, hogy még mindig tulajdonképpen semmi normális dologra nem képes, csak azt látja, hogy kis hurkából óriásinagy hurka lett, és kész, ennyi. Végülis igen. Merthát mi történt négy hónap alatt. Az ideje nagy részében még mindig alszik, komoly helyváltoztatásra képtelen, nem teljesít kéréseket, nem irányítható, nem tud önállóan szinte semmit csinálni, mindenhez külső segítséget igényel. Azért én mégis úgy érzem, hogy nagyon nagyot nőtt most megint egy hónap alatt.

Kinyílt a világra. Igazi kis érdeklődő pocok lett belőle, és igenis, interaktív, bár csak mi értjük a jelzéseit. És már fogni is tud, irányítani tudja kezét, bár a finommotorika még fejlődhet bőven :) És beszél. És tanújelét adta, hogy tudja, ki apa, és ki RÉka! És túlélt egy élete ellen irányuló támadást is :) És és és és... Na, nézzük szép sorban Babaszoba után szabadon:

fejét stabilan tartja: Igen,  éppen gondolkozom, hogy megpróbálom a háti kötést lassan nála , igazán praktikus lenne, bár a hajamat féltem, mert borzasztóan hajtépős.  Elővettük az Ariát is, gyönyörűen fekszik benne, ugye ezen a 30fokos  döntésen, nem nyeklik, nyaklik, nem csúszik le. 
súlyát állva megtartja: sőt,  ujjamba kapaszkodva feláll. De ezt titkolom, mert biztos rosszat tesz a gerincének. A saját súlyát is megtartja egyébként kapaszkodva, baromi erős, fel tudom emelni úgy, hogy én nem fogom, csak ő fogja az ujjamat...
reagál, ha beszélnek hozzá : szerintem ez hülyeség, már egy újszülött is reagál. Misi mindenesetre már különbséget tesz apa és Réka között is, ha mondom, hogy itt van a RÉka, már keresi is, forgatja a fejét, Gergőre ugyanez.
apró tárgyat képes megfogni : Maradjunk annyiban, képes fogni.  Amit meg lehet markolni, azt mindent.  A hüvelykujját még nem használja csippentésre, markol csak, véletlenszerűen fordítja csak szembe. Ha a kezébe adok valamit, azt megtartja, de nem tartja maga elé birizgálni, nézegetni, a tornázó lelógó játékait viszont igen. Gondolom azokba inkább kapaszkodik, míg a másikhoz erőfeszítés kellene...
tárgyakat képes elérni, ha odanyújtjuk   Igen. Ha nyújtom, akkor megy a birizga meg a kigúvadt szem ezerrel :)   
IIgen, ez gen, ez
rugózik, oldalra és vissza fordul
rugózik, oldalra és vissza fordul ööö... oldalra fordul, a rugózást még mindig nem tudom, mi... Hasról hátra is néha fordul, főleg álmában, de ez nem hiszem, hogy direkt. Hátról hasra csak idegesíti magát. Oldalra megy neki, de valami miatt vagy nem érdekli a további, vagy nem gondolja, hogy ez eszköz :)
beszédet utánoz egyetlen hanggal ÖÖÖ ezt megint nem tudom, pontosan mi. Amit Misi csinál, az visítozás,  hörgés beszéd címszóval. Szóval ez kommunikációszerűen megy, az ember odahajol közel, és akkor mondja, és válaszolni kell, vagy utánozni, akkor ő is megint, és ezt elég sokáig lehet csinálni, ha meg nem jelenik valaki bármilyen képi rögzítésre alkalmas eszközzel, mert akkor az már érdekesebb. De vigyorogva mondja, mondja, és közben, mikor éppen elmondta, amit akart, nagy rugdosás következik.
ökleit szájába gyömöszöli, ínyével "rág" Igen. És már meg is lett a nagy elhatározás, hogy bizony el kell rakni az apróságokat, mert nemsokára Misi megindul, és enni fogja azokat is. És az veszélyes. Még nem tudom, hogy fogjuk kivitelezni, de majd ügyesek leszünk...
 

Aztán mi van még. Lett napirendünk. 5-6 között kel, fél8-8 körül ennek függvényében alvás, kb 10-ig, 12-fél1-től pedig egy óriás alvás fél5ig kajával meg némi nyűglődéssel megszakítva, vagy egy minimális, és utána megint két óra ébrenlét, és két óra alvás. fél5-5től már mindig fent van szinte, a fél7es fürdést várja. Már a nagy kádban fürdik, hason ugye, nagyon tetszik neki. Ma a hátára is fordítottam, a kezdeti ijedtség után azt is élvezte szörnyen. A napközbeni alvásai nyugtalanok, vannak kicsit éberebb szakaszok, amikor tologatni kell, különben felébred végleg, és nyűgös, mert még aludna. Nem tudom mi lesz nemsokára, mert bizony kinövi a mózest... Néha meg egészen felébred, nézeget kicsit (úgy ki tudja nyújtani a kis nyakát, hogy átlát a mózes peremén) majd visszafekszik és alszik tovább.

Az éjszakáink... Nos, romlottak az esélyeim az átaludt éjszakákra. Először előrehozta az első kelést 1-re 3-fél4kor újabb, majd 5kor végleges, amivel az 1-2 hónapos időket idéztük. Főleg, hogy elkezdte azt is, hogy nem akar visszaaludni utána. Az 5 órás meg annyiban javult, hogy nem nyűglődve próbál aludni, hanem jókedvűen reggelezünk. Volt olyan, hogy csukott szemmel feküdtem mellette, és elkezdte fogdosni, simizni az arcomat :) Mert már hason is nyúl az őt érdeklő dolgok után, bár nagyon koncentrál, hogy ne dőljön el. És az arcunkat nagyon szereti. Olyan, mintha simogatna, nagyon jó :) De az alvásról akartam írni, hogy most meg egészen már éjfélkor kel, tehát négy órát alszik csak. Pedig biztos nem éhes, egyrészt marad még tejem este, másrészt iszonyú sokat eszik napközben, harmadrészt meg ismerem az éhes sírását, de a cumit sem fogadja el éhesen. Félek a tesói rossz szokásait követi, de még prólbálkozom leszoktatni. 

Napközben viszonylag jól elvan, cserélgetem neki a játékokat, kiteszem a teraszra, ha nincs meleg - ott is van járókája, vagy bent lesi, mit csinálnak a nagyok, gyakran játszunk négyesben, azt is élvezi, főleg ha sok játék van kiborogatva. Szereti továbbra is, ha a térdemre fektetve beszélgetünk, énekelek neki, nagyon mosolygós, még mindig gödröcskés :) Szereti nézni a fény-árnyékot, a fák leveleit, és elég jól elvan most már az Ariában is, eleinte zavarta, de úgy néz ki, mégis érdekesnek találja, hogy miminden van odakint. NIncs el sokáig egyedül semmivel, de az ébrenlétei első egy órája elég gyorsan eltelnek, nem nagyon kell kézbe venni, elég kicsit beszélgetni hozzá, cumit dugni a szájába. A második órában már kb 5 percig bír koncentrálni bármire, és ez is egyre csökken, ahogy fárad, úgyhogy leleményesnek kell lenni.

A kendőt viszont nem nagyon szereti, akkor sem, ha nincs meleg. Ez olyan fura, de mostanában nem is kellett használnunk, remélem azért még hordozhatom majd, jó érzés nagyon...

Túl vagyunk a tesók féltékenységén is, azt hiszem, bár ugye ez mindig csak szünetelés. Imádja a nagyokat, vigyorog rájuk, keresi őket hang után. Ami döbbenetes számomra, hogy bár a mindenféle éles hangokra sírással reagál, a Nándi csatakiáltások mellett többnyire akár aludni is tud. 

Aztán börrög is a szájával, nagyon cuki. Csajozik, emelgeti a szemöldökét, vigyorog. 

Olyan sokminden van még, de nem jutnak eszembe, majd holnap szomorú leszek, hogy elfelejtettem leírni. Mindegy, okosügyesszépfiú! Büszkék vagyunk rá nagyon :)

Szólj hozzá!

Címkék: hónapforduló

A bejegyzés trackback címe:

https://kikocska.blog.hu/api/trackback/id/tr401269852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása