A gyerekek

Nagycsaládban élni jó! :)

Életünk napjai :) örömök és gondok három gyerek anyukájaként.

Receptesblogunk gyerekeseknek

Friss topikok

  • kikocs: www.youtube.com/watch?v=3tOE-iLrul4 :) (2010.08.31. 13:11) Ötödik fog és egyebek
  • demetnik: Nagyon ügyes kis legény:)Utólag is boldog hófordulót!:) (2010.01.02. 20:28) Misi 9 hónapos (volt 27-én, csak nem értem rá)
  • dharma: Na ez az!!! Nekem nem ilyen gondjaim voltak,de a képekkel pl én is megszenvedtem. Meg úgy sok mind... (2010.01.02. 18:14) Költözök
  • dharma: Jaaaaj Kikocs nagyon sajnálom,h így rátok jár a rúd :((( Előbb a betegeskedések,most ez,remélem az... (2009.12.21. 21:11) Kórház...
  • idiki: Anyával tévedtünk erre a bejegyzésre, és jót röhögtünk! Püszi! (2009.12.17. 21:28) Gyerekszáj

Misi 3 hónapos

2009.06.27. 11:41 kikocs

 Hihetetlen, hogy hogy repül az idő. Megint eltelt egy hónap, és 27-én túl vagyunk a bűvös 3 hónapos koron. Ennek megfelelően el is múlt a hasfájás, két napja már a napi két Gripe Watert sem adom a legénynek, simán jönnek a pukik is. Túl vagyunk a három hónapos fejlődési ugráson is, úgy néz ki, a három nap alvást három nap sírás és rengeteg cicizés követte, és ma reggel egy tök jó fej kiscsávó kelt fel, aki már nem feltétlen sírva ébred. Fele-fele az arány.

6710gramm, 64 cm hosszú, fejkörfogat: 44 cm ( :O)

Nézzük, mit is mond a babaszoba, mit is kell tudnia egy három hónaposnak. (sorban úgy van, hogy először amit majdnem minden baba tud, a végén amiket csak néhány)

 mosolyog - Rengeteget. Jól meggondolta eleinte, hogy juttat-e, egy hónapja már kaptunk mi is egyre többet, de most már egyszerűen egy kedves szótól is akkorákat vigyorog, hogy majd kiesik a feje rajta, néha sikongat is hozzá, gőgicsél. Tündéri. Szereti az életet. Persze fotózni nem nagyon tudom, mert ha látlóképbe kerül a masina, azonnal azt bűvöli, így inkább bamba képei lesznek :)
 fejét stabilan tartja - igen, alig van bólogatás, imbolygás, az is akkor, ha nagyon keres valakit, akinek hallja a hangját.  Gyönyörűen kiemeli a fejét, vállát, 90 fokban tartja.  
 az emberi arcot felismeri - és tegyük hozzá, visszamosolyog rá :)
 a szagokra is reagál - nem bírja pl. a kaki szagot, teljesen kiborul tőle, ha a közelében biliznek  a nagyok :)
  erősen sír, gügyög, gőgicsélget - igen. Hihetetlen durván bír ordítani, most már a hangerő sem semmi, elég sokféle sírása van, és egyre hangosabb. És borzasztó aranyosan magyaráz, lehet rajta látni, ahogy koncentrál, hogy mondja, amit akar. 
 az ismerős hangot azonosítja - és azonnal forog a feje, hogy honnan hallja. Elég nehezen fókuszál a hang tulajdonosára, még ha egy méterre is van tőle,  ide-oda jár a feje, mire befogja, de akkor aztán vigyorog. Leginkább apánál lehet ezt lemérni, de a tesóit is keresgéli. Lehet, azért, mert a tesókat sose lehet befogni neki fókuszba, annyira gyorsan mozognak :)
 rugózik - nem, mert nem áll. Vagy nem tudom, mire gondol itt a babaszoba. Rugdos, azt igen. Jár a keze lába mint a motolla. (és én tudom, mi a motolla, motolláltam eleget felvető fonalat :) )
 a hangos hang felé odafordul - és még mindig él a moro-reflexe...
 kezét összekulcsolja, játékért nyúl- Réka szokta is dicsérni, hogy milyen szépen imádkozik. Nagyon aranyosan tördeli a kezét, és lökdösi a játékokat, amiket fölé lógatunk. Hason még nem próbálkozik ilyesmivel. Többször előfordult, hogy ha beleakadt a kezébe valami, megfogta, a szájához húzta és szopogatta. Magától nem fog meg semmit, de ha a kezébe adom, megtartja. Egyébként nem igazán érdeklik a játékok, kevés tetszik neki. 
 forgáshoz hasonló mozdulatokat végez - direkt fordul hasról hátra. Nem mindig sikerül neki, sőt, csak ritkán. Olyankor behergeli magát, és kúszik körbe körbe. Leteszi a fejét, és feltolja a fenekét, a jobb karjával meg ellöki magát, így fordul át. Ha nincs útban a keze. Ami többnyire útban van. Ha viszont nincs, akkor sokszor megismétli, és boldog tőle. 

Aztán mi van még... 

A hajnali kelések - ahogy a posztok keletkezési idejéből is következtetni lehet - határozottan ritkulnak. Az utóbbi hetekben már mellettem visszaaludt, igaz én nem tudtam aludni, de mégis csukott szemmel fekszem, az is valami, és mikor a nagyok felkelnek, még van, hogy fél-1 órát tovább alszik hasra fordítva. Ha jól időzítem a kilopózást. Többször átaludta az éjszakát, legalábbis én azt gondolom, hogy ha 8-5ig alszik valaki, az 9óra, amit én nagyon régen nem aludtam egyben. Vagy 5 éve... Most új rendszer lesz, ez már érezhető, de az ugrás előtt úgy volt, hogy felkelt fél3-3 körül, aztán 5-fél6, majd az első kelés tolódott egyre inkább fél4-4, fél5 végül 5 lett belőle. (ha volt második, az maradt 5-fél6 továbbra is. Valami van akkorra időzítve az ő kis agyában...) Az  1-másfél órás fentlevések és cumivisszaadások is megszűntek, most már a 10 perces szopi-büfi program után vissza is fekhetek, és általában max 1-2szer kell cumit adni, de az utóbbi napokban már az sem. Hallom  két szobával arrébb, hogy morog, nyögdécsel, de segítséget nem kér. 

Nappal megszűnt a nagy alvás, most éppen nem tudok rendszert felfedezni a napjainkban. Talán annyi, hogy ha fent van, akkor egy órát van fent, másfelet, utána alszik valamennyit, de ez is rendszertelen. Néha csak fél órát, máskor másfelet, ritkán kettőt is. Gondolom itt is alakul most majd valami. Eddig csak hason aludt, de óváron kénytelen volt a hátán is, úgy nem alszik annyit, de azért  el tud, ez már haladás. Kell is, mert lassan kinövi a mózest. 

Mozgásban továbbra is forog a tengelye körül, meg kúszik - persze ezek nem irányított mozgások, de halad. Járunk még gyógytornára, nagyon ügyes, szépen lazulnak az izmai. Ha vízszintesen felemelem, szépen homorít, repülőzik, elég jól bírja, ha fekszem a földön eközben, akkor csorgatja rám vigyorogva a nyálát :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olyan hirtelen nőtt, hogy a 62-es méretű ruhákat alig tudta hordani, talán egyszer voltak rajta, hirtelen kicsi lett mind. Most már rugiból, bodyból a 68-as kell neki, az is éppencsak jó, vehetem elő a 74-eseket, mert a végtagjai nem nagyon hosszúak, a teste viszont eléggé. Mint Nándi volt, olyan kis pasis :) Naciból még jó az 56-os, felsőből a 62-es. 

Hát, nem nagyon jut eszembe semmi több. Pedig biztos van, de most nagyon várok, hogy mi lett belőle. A mai nap nagyon biztató. Az én sokat síró, sokat kézben levő kicsi fiacskám 20 percig is nézte hason,  háton, hogy hogy játszom a nagyokkal, elhasalt a teraszon egyedül a járókában egy ideig, felébredt , és nem sírt ma többször is, hanyatt fekve békésen nézegetett a babakocsiban séta közben, többször felébredt majd visszaaludt a hordozóban, ahogy hazaértünk délben, és a nagyokat láttam el, holott abban csak akkor volt el, ha ment az autó... Ráadásul ma szurit is kapott. Meglátjuk, meglátjuk.
 

Szólj hozzá!

Címkék: hónapforduló

A bejegyzés trackback címe:

https://kikocska.blog.hu/api/trackback/id/tr661211714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása