A gyerekek

Nagycsaládban élni jó! :)

Életünk napjai :) örömök és gondok három gyerek anyukájaként.

Receptesblogunk gyerekeseknek

Friss topikok

  • kikocs: www.youtube.com/watch?v=3tOE-iLrul4 :) (2010.08.31. 13:11) Ötödik fog és egyebek
  • demetnik: Nagyon ügyes kis legény:)Utólag is boldog hófordulót!:) (2010.01.02. 20:28) Misi 9 hónapos (volt 27-én, csak nem értem rá)
  • dharma: Na ez az!!! Nekem nem ilyen gondjaim voltak,de a képekkel pl én is megszenvedtem. Meg úgy sok mind... (2010.01.02. 18:14) Költözök
  • dharma: Jaaaaj Kikocs nagyon sajnálom,h így rátok jár a rúd :((( Előbb a betegeskedések,most ez,remélem az... (2009.12.21. 21:11) Kórház...
  • idiki: Anyával tévedtünk erre a bejegyzésre, és jót röhögtünk! Püszi! (2009.12.17. 21:28) Gyerekszáj

Nyelvi kultúránk...

2009.07.07. 22:25 kikocs

Ma este Pipacska és Kockapaci történetét meséltem a gyerekeknek (nagy nehezen jutottam hozzá gyermekkorom eme könyvemlékéhez, ha valaki az első részt látja valahol, vegye meg, azonnal átveszem tőle!). Éppen egy olyan képhez értünk, ahol Kockapaci táncol, mellette két vizeskorsó billeg a földön, együtt táncolnak tulajdonképpen, kis versike is van hozzá.

Réka kérdezi, hogy Kockapaci lelöki ezeket? "Nem, szerintem táncol ezekkel a köcsögökkel" - nevezem a vizeskorsót meggondolatlanul köcsögnek. Erre Réka felháborodottan: "Nem, azok nem köcsögök, a Kockapaci löki le őket, az a köcsög!!!" 

Nos, azt hiszem, eláshatom magamat, hiszen a fazekasság ifjú mestere várományos nagynéni ellenére a gyerekemnek a köcsögről bizony a csúnya szó jut az eszébe, mert az anyja ebben az értelemben bírja csak használni. Szégyen és gyalázat. Pedig milyen büszke voltam rá, hogy nem nagyon hall csúnya szavakat! 

1 komment

Címkék: gyerekszáj szitokszavak

A bejegyzés trackback címe:

https://kikocska.blog.hu/api/trackback/id/tr621233048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nőjünk 2009.07.08. 13:35:34

Kedves Kikocs!
A játszóházból írok, László Rózsa vagyok! Épp ilyen hozzászólásra vágytam, mint a tied. A dolog szeptembertől valóban úgy működik, ahogy leírtad, de a nyár az bizonytalan, így előző nap be kellene jelentkezni, ha jönni szeretnétek. Ha adsz egy e-mail címet, részletesen írok minden elképzelésemről. Az enyém: jabaro@invitel.hu. A képeket illetően tökéletesen igazad van, de a nyílt napon az időjárás úgy megkevert mindent, hogy elfelejtettünk fényképezni. Hamarosan pótolom. Élvezetes a blogod, rendszeres olvasója leszek.
süti beállítások módosítása