A gyerekek

Nagycsaládban élni jó! :)

Életünk napjai :) örömök és gondok három gyerek anyukájaként.

Receptesblogunk gyerekeseknek

Friss topikok

  • kikocs: www.youtube.com/watch?v=3tOE-iLrul4 :) (2010.08.31. 13:11) Ötödik fog és egyebek
  • demetnik: Nagyon ügyes kis legény:)Utólag is boldog hófordulót!:) (2010.01.02. 20:28) Misi 9 hónapos (volt 27-én, csak nem értem rá)
  • dharma: Na ez az!!! Nekem nem ilyen gondjaim voltak,de a képekkel pl én is megszenvedtem. Meg úgy sok mind... (2010.01.02. 18:14) Költözök
  • dharma: Jaaaaj Kikocs nagyon sajnálom,h így rátok jár a rúd :((( Előbb a betegeskedések,most ez,remélem az... (2009.12.21. 21:11) Kórház...
  • idiki: Anyával tévedtünk erre a bejegyzésre, és jót röhögtünk! Püszi! (2009.12.17. 21:28) Gyerekszáj

Éjszakák

2009.10.20. 07:49 kikocs

Brutál éjszakánk volt - már megint. Erről többnyire Misike tehet, de most már velem is gond van.

A mai műsor torokszakadtából való üvöltés volt 3 és fél5 között, amin semmi nem segített. Volt már bent fájdalomcsillapító, kúp, homeós bogyó, tej, az összes eddig bevált vigasztalási trükk bevetve, és semmi. Végül - 4kor - beraktam az ergóba, ott még üvöltött egy darabig, aztán szépen hüppögéssé csendesült, és fél5kor sikerült lefeküdnünk.

Az utóbbi héten gyakran volt ilyen, talán minden éjjel, hogy két órát fenn van, és sokat üvölt közben, mert amit ilyenkor művel, azt máshogy nem lehet hívni, de azért voltak szünetek, néha 5-10 percre is el lehetett hallgattatni. Most nem. És elképzelésem sincs, hogy mi lehet a baja.

Ébredt Réka, óóóó, demennyire, hogy ébredt. Ébredt Nándi is. De ha megszoptattam őket, visszaaludtak. Misi nem. Ráadásul nem is vagyok benne biztos, hogy szopiznia kell, mert két kortyot iszik, üvölt hátrafeszítve magát, megint két korty, esetleg csak egy. De általában utána - amikor már megelégelem - azért még némi sírás, és elnyugszik. Kivéve ezt a két órát, ami általában olyan éjfél és 2 között szokott lenni.  Ha kibújik a felső két foga, és nem hagyja abba, nem tudom, mi lesz, mit fogok csinálni. Kardomba dőlök.

Ami duplázza a szart, az az, hogy nem tudok elaludni. Azon filózok éjszakánként, hogy miért nem tudok aludni, hiszen olyan fáradt vagyok, hogy a szemem nem tudom nyitva tartani, de nem tudok aludni. Valószínűleg várom, hogy ébredjen, tudat alatt. Meg agyalok a dolgokon, amiken napközben nincsen időm, de nyomasztanak. Mert gyakran még gondolkodni sincs időm. Aztán jön a két órás fennlét, utána már el tudok aludni, de még általában ugye van a fennmaradó 3-4 órában is 2-3 kelés, 5-ig, 6ig, amikor végleg fel kell kelni, így meglehetősen kicsi az alvásmennyiség, ami bejut. Délben mostanában tudok aludni, így azért bírom, de annyira várom a delet! És persze minden energiám a két gyerekre megy el, és az elhatározott új élet megint a holdban...

Nem hiszem, hogy nappal túlalussza magát. Ha az éjszakai hisztiket is beleszámoljuk, alvásnak, akkor átlag 14 óra 24 órára lebontva, ami szerintem egy csaknem 7 hónapos csecsemőnél teljesen normális alvásmennyiség. Főleg, hogy szerintem ez a szakaszos alvás neki sem túl pihentető. Most próbáljuk, hogy későbbre tenni a fekvést, hiszen néha ő már 7kor alszik, 8kor legkésőbb, de egyenlőre - két éjszaka után - semmi változás. 

Most éppen megint tanácstalan és belenyugodott állapotomban vagyok, remélem marad így, mert mikor tenni akarok valamit, mindig türelmetlen leszek. Csak valahogy lennénk már túl ezen az első éven!!!!

1 komment

Címkék: fáradtság éjszaka fogzás

A bejegyzés trackback címe:

https://kikocska.blog.hu/api/trackback/id/tr281462391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beo · http://bogyokank.bloglog.hu 2009.10.21. 15:19:48

óóóóóóóóóóó kikocs tarts ki... mi lesz velem ha egy ilyen szuper anya dől a kardjába mint Te?!
süti beállítások módosítása