A gyerekek

Nagycsaládban élni jó! :)

Életünk napjai :) örömök és gondok három gyerek anyukájaként.

Receptesblogunk gyerekeseknek

Friss topikok

  • kikocs: www.youtube.com/watch?v=3tOE-iLrul4 :) (2010.08.31. 13:11) Ötödik fog és egyebek
  • demetnik: Nagyon ügyes kis legény:)Utólag is boldog hófordulót!:) (2010.01.02. 20:28) Misi 9 hónapos (volt 27-én, csak nem értem rá)
  • dharma: Na ez az!!! Nekem nem ilyen gondjaim voltak,de a képekkel pl én is megszenvedtem. Meg úgy sok mind... (2010.01.02. 18:14) Költözök
  • dharma: Jaaaaj Kikocs nagyon sajnálom,h így rátok jár a rúd :((( Előbb a betegeskedések,most ez,remélem az... (2009.12.21. 21:11) Kórház...
  • idiki: Anyával tévedtünk erre a bejegyzésre, és jót röhögtünk! Püszi! (2009.12.17. 21:28) Gyerekszáj

Misi 6 hónapos

2009.09.28. 20:31 kikocs

Kicsit meg vagyok csúszva ezzel az összefoglalóval, ráadásul negatívan elfogult is vagyok Misivel most, és főleg ilyenek jutnak eszembe, hogy 20 perc után eeee eeee eee a maximum, ami telik tőle, meg hogy éjjel jó esetben 4-szer, rossz esetben 8-10szer is felébred. Azért megpróbálom pozitívan :) Sajnos nem vagyok otthon, nagyon szívesen összehasonlítanám Nándi és Réka összefoglalójával, bár lehet, Nándiról nem készült mert pont akkor költöztünk, és nem volt netünk...

No. MIndegy. Babaszoba szerint mit is tud egy hat hónapos baba:

beszéd és hang felé fordul Hát, ez már volt... Figyel a nevére, ha éppen akar, bár ki tudja, lehet, akkor nem is? :) Elég öntörvényű a picike. De a családtagok is megvannak neki. Ha valamit kinéz magának, nagyon nehéz elterelni a figyelmét. A védőnő próbálta rávenni, hogy kövesse a szemével a játékot, de Misi csak a védőnénit stírölte, és vigyorgott meg huncutkodott neki :)
hangokat utánoz - Hát, nem is tudom... Sikítozik, dumál. Szoktunk kérdezz-feleleket is játszani, visongunk egymásnak, azt szereti. De hogy hangutánzás... Hát nem mondja, hogy vau vau :)
mindkét irányba forog, hasáról a hátára és vissza - és négykézláb vetődik, és kúszik, kezembe kapaszkodva feláll, és ha a lábamra hasaltatom, akkor úgy is. Igaziból úgy is, hogy a földbe kapaszkodik :) najó, akkor igaziból csak kinyújtja a lábát, meg a kezét, és meregeti a fenekét az égnek, nagyon vicces. Sajnos ha előveszem a gépet vagy ráveti magát egy nagyobb tesó, vagy Misi hagyja abba, akármit is csinál. Nagyon szeret állni. Gyakorlatilag csak állni szeret. Áll a kanapénak támasztva, vagy a kezembe kapaszkodva, feláll úgy, hogy háttal nekem, a fejét a mellkasomnak támasztva, mindegy, csak álljon. Egyébként üvölt. Pedig nem is lenne szabad segíteni neki. Borzasztó, mert annyira követeli, hogy nem hajlandó a technikát begyakorolni. A nővérére hasonlít ebben, bár tudja, hogy kell, inkább másokat ugráltat... Egyébként lépeget is, jól megtanították a Dévény tornán erre... A kezembe kapaszkodva, vagy a kanapé mellett oldalazva is. Ez elég gáz, úgyhogy úgy döntöttem, inkább bírom az óbégatását. Előbb mászni kéne... Ülni még nem ül, el is dől, ha felültetem netalántán A bébihintában már elvan, az elég magas és szűk neki, kapaszkodik, az etetőszékben is.
tudatosan nyúl a tárgyakért, a szájához viszi őket - Igen, ezerrel. Most már némi vizsgálódás után mindent betöm a szájába, rágcsálja, szopogatja. Érzékszerv lett a szája :)
felültetve ülve marad - Nem...
darabos ételt elfogad - Igen. Sőt, a két kis alsó fogával reszelgeti az almát, amit adok neki :) vicces, csak figyelni kell, nehogy túl nagyot harapjon, mert abból ugye öklendezés-fuldoklás van. Péntek óta kap almát, megmondom őszintén, nem nagyon tartom a 2 kanál 4 kanál, 6 kanál stb. rendet. Elsőre kb. 5-6 kanállal evett, aztán kb. negyed almát, tegnap már majdnem egy háromnegyedet megevett, sőt, vacsit is kapott, 3 kanál Sinlac-kal kevertem neki egy fél almát, azt benyomta tisztességgel. Viszont úgy jön ki neki, ahogy bement, nem csak anyatej szagú, hanem almaszagú a kakija... Nem igazán emészti meg. 
mászni kezdhet - hát, azt még nem. A lábával megy, de a kezét még nem pakolgatja. Ahogy az egyiket négykézláb kinyújtja, már dobja is le magát hasra. Látszik, hogy nem is próbálja megtartani magát. Vagy utoléri a lába a kezét, és elveszíti az egyensúlyát.
 

Foga ugye kettő, lent, már egészen nagyok, egyre többször látszik, ha mosolyog, de nagyon jön a felső fogsora is, gondolom az alsó többi is, de azok nem látszanak annyira. 

Mi is van még? Hangos gyerek lesz. Igaziból ez már sejthető volt, mert szeretett visítozni korábban is, de most már nagyon nagyon hangos. Nem csak a sírása lett nagyon nagyon hangos, hanem a visítozás is egyre több, és vetekszik a tesókéval, hiába, harmadik gyerek... Szeret egyébként is zajt csapni, ha lábával ér valamit, aminek hangja van, figyel hátra, és próbálgatja. Csörgőzik, csapkod a játékokkal, minden hang bejön neki :) Néha fejbe is kólintja magát, akkor sír... Kedvenc játéka most a kormány, aminek a gombjait nyomogatva mindenféle hangokat tud előcsalogatni, és még villognak is a lámpák. Nándival néha közösen játszanak vele :)

Nagyon ügyesen fog, csippent, birizgál. Ad puszit :) Vagyis megmarkolja az arcomat, tiszta erőből magához húzza, és bekapja a pofim, aztán vigyorog.

Napirend ügyben elég jól állunk jelenleg. Ami persze pont borult most, de amíg a 6 hónapját be nem töltötte, úgy volt, hogy olyan 6-7 között  kelt reggel, fél 9-fél 10 körül egy nagyobb alvás, olyan fél 11-11-ig, és 1 és kettő között fektettem délutánra, amikor megint 2-3 óra alvás után ébredt, fél 7-kor fürdés, fél 8-kor már aludt. Aztán itt kezdődött a káosz, mert az éjszakában nem sok rend szorult. Sokat ébred, sokat eszik, függetlenül a nappali evéstől és alvástól és programtól, és fogzástól és mindentől. Ebbe a rendszerbe illesztettem bele az első alvás utáni evést, ami eddig még csak alma volt. De azt hiszem, pár hét, és ha közösen leülünk az asztalhoz, mindig fog kapni ő is valamit. Nagyon szeret részt venni a dolgokban, teljesen feldobja, hogy ő is nagyos dolgot csinál :) 

 Csak aludna egy kicsit kevesebb részletben éjjel...

 

Szólj hozzá!

Címkék: hónapforduló

A bejegyzés trackback címe:

https://kikocska.blog.hu/api/trackback/id/tr941413923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása