A gyerekek

Nagycsaládban élni jó! :)

Életünk napjai :) örömök és gondok három gyerek anyukájaként.

Receptesblogunk gyerekeseknek

Friss topikok

  • kikocs: www.youtube.com/watch?v=3tOE-iLrul4 :) (2010.08.31. 13:11) Ötödik fog és egyebek
  • demetnik: Nagyon ügyes kis legény:)Utólag is boldog hófordulót!:) (2010.01.02. 20:28) Misi 9 hónapos (volt 27-én, csak nem értem rá)
  • dharma: Na ez az!!! Nekem nem ilyen gondjaim voltak,de a képekkel pl én is megszenvedtem. Meg úgy sok mind... (2010.01.02. 18:14) Költözök
  • dharma: Jaaaaj Kikocs nagyon sajnálom,h így rátok jár a rúd :((( Előbb a betegeskedések,most ez,remélem az... (2009.12.21. 21:11) Kórház...
  • idiki: Anyával tévedtünk erre a bejegyzésre, és jót röhögtünk! Püszi! (2009.12.17. 21:28) Gyerekszáj

Aludnék...

2009.10.02. 17:21 kikocs

Olyan vagyok, mint egy zombi. Pedig milyen jó dolgom van itt! Talán pont azért is. De azért nehéz is. Réka kitalált egy új játékot, miszerint ez nem igazság, és bezárkózik a szobába, ott zokog. Meg hamiskodik, ráfogja Nándira, amit ő csinált. Elég kemény megmagyarázni egy négy és fél évesnek, hogy is kell viselkedni, mi az a becsületesség, és a hazugság. Főleg úgy, hogy ez a szerintem rendkívül fontos tulajdonság vonzóvá legyen a szemében. Sajnos Dorkától sok rosszat tanult e tekintetben. Nem azért, mert Dorka rossz kislány, hanem azért, mert az iskolások már rendelkeznek bizonyos értékrenddel. De azért szeretném, ha Réka semennyire nem hazudna, és mindig bevallaná, amit csinált.

Misit feltette a kanapéra, és Misi leesett. Réka ráfogta Nándira, Nándi meg bevállalta viccből. Mert ő meg olyan. Még jó, hogy nem büntettem meg, nem értettem, hirtelen Nándi miért foglalkozott ennyit Misivel, mikor mostanában rá sem néz, ha lehet. Aztán Réka bevallotta sírva, hogy látta ő, hogy ő volt (Réka), de nem akarta, hogy ez történjen. Tartottam szentbeszédet, azóta megint előjött egyszer, gondolom lesz még ez terítéken. Azt sajnálom csak, hogy Dorkát kellett rossz példának hozni. Igyekeztem kerülni, de most túl sok minden jött elő, hogy egy napot együtt töltöttek. Kerek perec megmondtam, hogy Dorka gyakran nem okos kislány módjára viselkedik, ne tanulja el tőle, inkább ő tanítsa meg a jó viselkedésre. 

Nándi is lépten nyomon világgá akar menni, szuper. És nem vesz tudomást megint Misiről, vagy szeretgetés címszaván megharapja, megüti. Megint féltékeny.

És erről Misi tehet, mert annyira anyás. Nándit hiába szeretgetem, hiába ülök le vele ölemben Misivel játszani, hiába megyünk sétálni, hiába hiába, mert Nándinak fáj, hogy Misi többet van ölben, még akkor is, ha neki nincs rá akkora igénye. És mindig akkor jön, amikor nem tudok menni, és nem tudom már hülyére venni, hogy nem Misi miatt nem tudok most éppen. Ha Misi alszik, nem akar velem játszani, vagy bármit csinálni. Lehet, azért is van, mert most Réka is van? Ő is vetélytárs? ki tudja... És ilyenkor hiába ülök le Nándihoz autózni, megjelenik Réka, és már ki is túrta Nándit a közelemből, 10 percen belül a játékból is. Észre sem vesszük.

Annyira annyira akarom már, hogy elinduljon, hogy menjen ez a picike is, hogy el tudja intézni a dolgai egy részét, és ne engem nyaggasson, hogy tegyem arrébb, vegyem fel, állítsam fel, nyugtassam meg, adjam oda. Alig várom, hogy kinyíljon előtte a nagyvilág. Szégyen gyalázat, de így van, legyen már elég nagy, hogy ne ilyen természetű gondok legyenek vele. Tudom, mikor elfelejtem a mostanit, visszasírom még ezt a kort. De most szinte haragszom rá, hogy még mindig nem mászik rendesen, és még mindig csak a kezembe, lábamba kapaszkodva áll fel. Tessék nem óbégatni, hanem gyakorolni, és felállni a bútorokba kapaszkodva is, és ha elfáradsz, leülni. A bátyád képes volt erre ennyi idősen, neked is mehetne! Szörnyű vagyok. 

Mentségemre szóljon a kialvatlanság. Most megint kaptam egy tippet, napi két viborcul kúp huzamosabb ideig. Egy ismerősnél rendezett éjszakákhoz vezetett. Én meg kapaszkodok minden szalmaszálba, mert nem vagyok képes normális anyuka lenni, csak olyan, aki alig várja, hogy lefektesse a gyerekeit, és ne nyaggassák három hangnemben folyamatosan. Ilyen fáradtan nem vagyok képes kezelni a problémákat. Este adtam először, háromóránként kelt, akár újszülöttként, és 5kor végleg. Megpróbáltam utána visszafeküdni vele 7kor, Réka felébredt, kizavartam a mamához, de ahogy elaludtam visszajött, majd újra ugyanez. Megint elaludtam. Ekkor Nándi kelt fel. Megint elaludtam, visszajött, Misit kezdte keltegetni. Kizavartam, nem akart menni, de addigra már 8 óra volt, és mire kicipeltem, felébredtem annyira, hogy már nem tudtam visszaaludni, hiába forgolódtam. Eszembe jutottak az otthoniak is, és muszáj volt felkelni.

Egyszer Orbis le kis zsarnokozta a gyerekeimet. Kicsit rosszul esett, de teljes mértékben igazat kellett adnom. Nem is azt mondom, rosszul esett, csak fájt. Szomorú az igazság :( Ezek a mostani napok jó példái ennek már megint. Biztos én vagyok a hibás, de akkor is remélem, hogy egyszer tudok majd hatni a kis lelkükre és kevésbé lesznek öntörvényűek, és másokat is figyelembe vesznek. 


Jaja! Réka egyik első foga mozog. Egy picit. Nem tudom, ki fog-e potyogni, vagy csak a körömrágástól van, de elég ijesztő mindkettő :)

1 komment

Címkék: gyereknevelés fáradtság réka fogzás nándilélek

A bejegyzés trackback címe:

https://kikocska.blog.hu/api/trackback/id/tr301423260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

demetnik 2009.10.03. 16:29:05

Nem szörnyű vagy,hanem csodálatos Anyuka!!Most tényleg csak fáradt vagy,de kitartás,hamar túl lesztek rajta!!
/Misinek jön,Rékának pedig mozog a foga:))Éljen a fogzás!!/
süti beállítások módosítása