A gyerekek

Nagycsaládban élni jó! :)

Életünk napjai :) örömök és gondok három gyerek anyukájaként.

Receptesblogunk gyerekeseknek

Friss topikok

  • kikocs: www.youtube.com/watch?v=3tOE-iLrul4 :) (2010.08.31. 13:11) Ötödik fog és egyebek
  • demetnik: Nagyon ügyes kis legény:)Utólag is boldog hófordulót!:) (2010.01.02. 20:28) Misi 9 hónapos (volt 27-én, csak nem értem rá)
  • dharma: Na ez az!!! Nekem nem ilyen gondjaim voltak,de a képekkel pl én is megszenvedtem. Meg úgy sok mind... (2010.01.02. 18:14) Költözök
  • dharma: Jaaaaj Kikocs nagyon sajnálom,h így rátok jár a rúd :((( Előbb a betegeskedések,most ez,remélem az... (2009.12.21. 21:11) Kórház...
  • idiki: Anyával tévedtünk erre a bejegyzésre, és jót röhögtünk! Püszi! (2009.12.17. 21:28) Gyerekszáj

NEGATÍV!!!!

2009.06.12. 13:55 kikocs

HURRÁ HURRÁ!

Nem terveztem ma blogolni, van elég dolgom, de ezt muszáj!

Az előbb hívott a doktornéni, aki az osztályon megvizsgálta, és a szövettant intézte. Nagyon köszönjük dr. Noll Juditnak! Nem értettem, miért kell nekem átvinni az üveget, nyilván nem ez szokott lenni a rendszer, és a papír is meg volt írva hozzá már előző csütörtökön. Valószínű azért, mert nagyon szem előtt tartotta a dolgot. Ugyanis azt ígérték, hogy 2-3 hét múlva lesz eredmény. Ehhez képest előbb hívott, bemutatkozott, majd gyorsan mondta, hogy ne ijedjek meg, de meg van az eredmény, és negatív. Bár tényleg gyorsan mondta, és egyszuszra, meg minden, de majdnem elájultam így is, mire kimondta, hogy negatív, pedig abból, hogy "ne ijedjen meg" már tudtam, hogy nincs semmi baj. Azt mondta, egy kék naevus ("A kék naevus 0,4-1 cm kékesfekete szabályos alakú folt, vagy tömött, ép hámmal fedett papula, mely bárhol, de elsôsorban a kézháton, alkaron fordul elô.") nőtt alá(?) az anyajegynek (vagy az anyajegy egy kék naevus? nem is tudom, túlságosan dörömbölt a vérem a fülemben), semmi teendő nincsen ezzel, jövő pénteken telefonáljak, akkor lesz hivatalos eredmény.  (!!! - jó, gondolom tenyésztik még...) És hogy telefonáltak neki ezzel az eredménnyel, és gondolta, elmondja, hogy ne idegeskedjünk. Borzasztóan hálás vagyok érte. Azt hiszem, kevés ilyen orvos van a világon, még gyerekorvosból is, bár kétségtelen, hogy aki gyerekekkel foglalkozik, általában empatikusabb, bár találkoztam már nem egy kivétellel. Szóval szólt valakinek ott is, aki szem előtt tartotta, hogy mielőbb, mikor lehet már látni, hogy mivel van dolguk, értesítsék őt, majd vette a fáradtságot a gondolom 1000 dolga mellett, hogy engem is felhívjon. Ezek azok  a dolgok, amiket nem lehet meghálálni sem pénzzel, sem ajándékkal. Részemről imával megpróbálom majd, remélem a Jóisten gondoskodik majd róla...

Egyébként még jó, hogy nem olvastam utána a bőrráknak, mert bizony a következő ismérvei vannak:

1.a képlet szimmetrikus felépítése eltűnik, alakja, felszíne szabálytalanná válik, 
2.széle szabálytalan, környezetétôl bizonytalanul határolódik el, 
3.színe egyenetlen, többféle árnyalatot mutat, 
4.szélessége meghaladja az 5-6 mm-t.

Nos, ezek alapján teljesen érthető az ijedelem az összes  doki részéről :) pontosan megfelelt mindennek. Azt olvastam, hogy a kék naevust is minden esetben el kell távolítani, bár jóindulatú, tehát legalább gyorsan és viszonylag kevés fájdalommal sikerült megúszni, rosszabb lett volna fél vagy egy évesen túl esni egy ilyenen, mikor már tudja irányítani a kezét, és állandóan a kötést boncolgatná, vagy nagyokat esne. A kötelező altatásról ne is beszéljünk.

Szóval megnyugodhatunk. Bár nem voltam ideges, nem is nagyon jutott eszembe, csak ha megkérdezték, mi van a karjával, és igaziból nem hallgattam el, hogy szövettan van, hátha mond valaki valamit, meg biztos egy kicsit azért is, hogy gondoljanak ránk. Azt hiszem, olyan nagyjából jövő hét végén kezdtem volna el rosszul aludni, most nagyon erős volt a hitem benne, hogy minden teljesen rendben van. Valószínű a hit meglett volna akkor is, csak a kisördög az piszkálja az embert.

ééljen éééééljen!!!


idézetek innen: http://sunrise.sote.hu/htsz/gilde.htm

 

2 komment

Címkék: kórház anyajegy szövettan

A bejegyzés trackback címe:

https://kikocska.blog.hu/api/trackback/id/tr411180954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

boroslili 2009.06.13. 22:02:24

Nagyon örülök a jó hírnek! Biztos vagyok benne, hogy ezt az ijedelmet sem véletlenül kaptátok, és talán így könnyebb a fáradtságos nappalokat-éjszakákat végigcsinálni. A fürdős videón Misi nagyon cuki, 2x is meg kellett néznem.

kikocs 2009.06.14. 06:22:10

Köszi! Igen, így van, kaptunk egy jobb lapátot :) Meg azt hiszem a negyedikhez való hozzáállásom miatt is kaptuk ezt az adag aggódást. De most már nyitott vagyok :)
süti beállítások módosítása