A gyerekek

Nagycsaládban élni jó! :)

Életünk napjai :) örömök és gondok három gyerek anyukájaként.

Receptesblogunk gyerekeseknek

Friss topikok

  • kikocs: www.youtube.com/watch?v=3tOE-iLrul4 :) (2010.08.31. 13:11) Ötödik fog és egyebek
  • demetnik: Nagyon ügyes kis legény:)Utólag is boldog hófordulót!:) (2010.01.02. 20:28) Misi 9 hónapos (volt 27-én, csak nem értem rá)
  • dharma: Na ez az!!! Nekem nem ilyen gondjaim voltak,de a képekkel pl én is megszenvedtem. Meg úgy sok mind... (2010.01.02. 18:14) Költözök
  • dharma: Jaaaaj Kikocs nagyon sajnálom,h így rátok jár a rúd :((( Előbb a betegeskedések,most ez,remélem az... (2009.12.21. 21:11) Kórház...
  • idiki: Anyával tévedtünk erre a bejegyzésre, és jót röhögtünk! Püszi! (2009.12.17. 21:28) Gyerekszáj

Semmiségek

2009.08.07. 13:50 kikocs

Telnek múlnak a napok. Folyósan. Nem is telnek, valahova folynak, és ott összekeverednek, mert tegnap történt események mintha hónapokkal ezelőtt lettek volna, múlt hetiek meg tegnap.  Abszolút probléma mostanában az idő kontrollja. Zűr van az agyamban. Az is alátámasztja, hogy folyamatosan lelkizek meg gondolkozok mindenfélékről mostanában, amik nem illenek ide, lehet, tényleg kellene nyitnom külön a baromságaimnak egy blogot... 

Na, mik vannak. 

Voltunk ma játszóházazni, amiről írtam a múltkor is. Megerősödtem benne, hogy ez milyen jó hely lesz Nándinak, csak legyen más gyerek is :) Mert egyenlőre kevés a biztos kölyök, ami nekünk sem jó, de a tulajnak sem, aki nem szerelemből, hanem pénzből él... Majd próbálom én is népszerűsíteni...

Aztán Misi nagyon okosodik. Jó lüke volt az elmúlt napokban, vagyis nyűglődött a szokásosnál is többet, tegnap például alig aludt, és fél4-től fél7ig nem tudtam letenni este, mit mondjak egyszerű volt. Itt volt Dorka is, meg Marci, aki már rég volt nálunk, a másik szomszéd kisfiú, így 5 gyerekem volt. Igaziból nem nagy különbség, mert eljátszanak. Háromnál már nincs több gyerek. Úgy értem, nem nehezebb, nem veszi észre az ember. Nyilván ha nem újszülötttről, vagy mindenre felmászó kétévesről van szó, hanem ennél nagyobbakról.

De már megint agyalok, szóval Misi. Kacag. Gurgulázva, göndören kacagott, mikor harapdáltam a hasát. Eddig csak tág szemekkel nézett, aztán hörgött vigyorogva, és most hangos göndör kacagás :) Nem Rékánk lesz ebből a szempontból sem :) Aztán meg mééég KAKIL! egy hete naponta kakil, vagyis mikor hétfőn itt voltak Katyék, akkor nem, gondolom meg volt szeppenve, és visszatartotta, de másnap már ment. És nem híg, nem nyálkás, semmi, szóval ez nem egy hetikétszerkakilós gyerek hasmenése, hanem talán rendbejött. Aztán repülőzik is. Hasán egyensúlyozva felemeli kezét lábát fejét :) Hasán is nyúl játékokért, kétkézzel játszik. Próbálja bevadászni a cumit a szájába. Forogni még mindig csak hasról hátra, az sem sikerül mindig, fordítva csak oldalig jut, nem is próbálkozik tovább. Hátán fekve is kétkézzel játszik, megtartja a szeme előtt a játékokat rövid ideig, bár még mindig az van, hogy ha kiesik a látóteréből, elfelejti, hogy valaha volt ott valami. A cumisüveget - vizet kap benne - ügyesen megtartja, és iszik belőle. Megindult a foga is, ma hatott  a dentinox, ebből következtetek :) a bal alsó foga mintha jobban be lenne dagadva, de még hónapokba is telhet, míg kijön, még nem tűnt el az ínyéről a perem. Ez sem lesz könnyen fogzó gyerek... Állandóan állna, kinyomja magát a lábával, meg is tartja magát, ha kapaszkodik valamiben, kezemben, bútorban. A minap így masszírozta a gyógytornász a lábát álláshoz... Én még ezt nem próbáltam, nagyon fura volt így látni. De nem is dolga még ez, szóval muszáj lesz hasalnia még egy darabig :) Azért lehet, egy fotót majd csinálok még.

Réka meg várja az ovit. Úgy örülök neki. Nem beszélünk róla többnyire, de a minap ő hozta szóba, hogy ugye lesznek ott kislányok, és hogy majd csinosan fog felöltözni, hogy legyen sok barátja. Megpróbáltam elmagyarázni neki, hogy a kedvességtől és jószívűségtől lesz barátja az embernek, nem a csinosságától, remélem megmarad :) Sokat várok nagyon az ovitól egyébként, hogy kicsit átlagosabban reagáljon, hogy lássa, nem csak az ő anyukája ilyen szörnyeteg, hogy nem enged meg mindent. Talán az eddigi ovi-bölcsi is túl szabad volt neki, hiszen az inkább bölcsi volt. Mondta, hogy majd megkérdezi, hogy hogy hívják a gyerekeket, és az óvónéniket. Tudja, hogy ott fog aludni, és nincsenek egyenlőre előre-hisztik. Többek között ezek elkerülésére nem beszélünk az oviról. Beszéltükn szerintem már eleget, látta, hogy mi történik ott, hasonlóban volt már, nem akarom felébreszteni benne az újdonságtól való félelmét, úgyis ott lesz,mikor eljön az ideje, már kiderült, hogy nem tudja előre lejátszani ezt.

Nándi meg Nándi. Vele csak a szokásosak vannak. Nála nagyon sokminden beért az úgybeszélésből, tegnap is volt egy látványos élményem (vagy múlt héten, vagy 5 napja, ki tudja) kiborított valami vizet, miközben a mosogatóba akarta önteni - szerinte víz volt, szerintem szörp, amit csak fel kellett volna keverni, de ő kiöntötte - és rákiabáltam, hogy most csupa olyan lett a konyha, és mondta, hogy jó, hozom a felmosót. Mert jobb napjaimon, mikor úgybeszélek, akkor azt mondtam volna, hogy csupa szörp a konyha, fel kell törölni valamivel. Édes egy pofa, nagyon imádom. Tényleg ő a legkönnyebben szerethető gyerekünk. Az életveszélyességétől eltekintve úgy működik, mint a gyerekek nagy többsége. 

Holnaptól apa szabin. Vagyis ma délután 4től. Kevés dolog van, amit jobban vártam az elmúlt időben. Talán a karácsonyt szoktam ennyire. Nagyon hiányzik már, szeretem, ha velünk van folytonfolyton! Most fáradt vagyok lelkileg, kell a közelsége nagyon. 

 

1 komment

Címkék: mindennapok

A bejegyzés trackback címe:

https://kikocska.blog.hu/api/trackback/id/tr291294681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orbis 2009.08.07. 21:56:40

5 éveseknél simán belefér az is, ha szép ruhától barátai lesznek :)
Láttunk fősulin egy filmet ovisok barátságáról. Legjobb barátom volt a témakör, és a miértek toplistásai voltak többek közt:
- mert olyan szép neve van
és a
- mert olyan jó játékai vannak.
:) :)
süti beállítások módosítása