A gyerekek

Nagycsaládban élni jó! :)

Életünk napjai :) örömök és gondok három gyerek anyukájaként.

Receptesblogunk gyerekeseknek

Friss topikok

  • kikocs: www.youtube.com/watch?v=3tOE-iLrul4 :) (2010.08.31. 13:11) Ötödik fog és egyebek
  • demetnik: Nagyon ügyes kis legény:)Utólag is boldog hófordulót!:) (2010.01.02. 20:28) Misi 9 hónapos (volt 27-én, csak nem értem rá)
  • dharma: Na ez az!!! Nekem nem ilyen gondjaim voltak,de a képekkel pl én is megszenvedtem. Meg úgy sok mind... (2010.01.02. 18:14) Költözök
  • dharma: Jaaaaj Kikocs nagyon sajnálom,h így rátok jár a rúd :((( Előbb a betegeskedések,most ez,remélem az... (2009.12.21. 21:11) Kórház...
  • idiki: Anyával tévedtünk erre a bejegyzésre, és jót röhögtünk! Püszi! (2009.12.17. 21:28) Gyerekszáj

Kánikula

2009.07.15. 06:20 kikocs

Megjött a nyár. Örülhetnek, akik lázadoztak az "őszi", meg esős idő ellen. Hát, én el tudtam volna viselni. Kisbabával szörnyű ez a fajta meleg, rossz a pára is, de inkább.. Mert mi még csakcsak, de ők... Szegények. No, mindegy, ittvan, és ahogy nézem az Időkép előrejelzését, nem megy el egy darabig. Szombatra hidegfrontot mond ugyan, csökken a hőmérséklet 32 fokra, majd újra 36 vasárnap. És az éjszaka is most még csakcsak, de vanak emlékeim 24-25 fokos éjszakákról, hogy hűtse az le a lakást... Az Izabella utcai lakásunkban volt olyan, hogy nem lehetett éjszakára sem kinyitni az ablakot, mert még hajnalban is melegebb volt kint. 

Egyenlőre jól védekezünk. 10-fél11 felé bezárok ajót, ablakot, és légiriadós elsötétítést alkalmazunk kelet felől. Ez eltart 4-ig, akkor már kimehetnek a gyerekek, de szigorúan csukott ajtó mellett, és "nemértedhogynetárogasdazajtót???". Mármint vagy ki, vagy be. Ajtó pedig gyorsancsuk.  Így sikerült 25 fokon tartani az alsó szintet, és fent is csak 28 volt. Aztán 8-9 felé minden kinyit, és így is hagytuk egész éjjel, hűljenek a falak. A mobil klímát még nem kapcsoltuk be, remélem nem is nagyon kell, majd kitaláljuk, hogy este a gyerekek szobáját hűtjük-e le vele, vagy leköltözünk aludni. Itt lenn egész elviselhető mindig. 

Átálltam az esti főzésre, a tűzhely se melegítsen napközben, de még reggel, a jól lehűlt lakást se melegítse fel, nincs ideje lehűlni akkor. 

A dolgot nehezíti a szúnyoginvázió. Vagy a melegtől, vagy a rengeteg esőtől, de olyan mennyiségű szúnyog lett, hogy elképesztő. Délután 5kor 35 fokban támadnak... Minden gyerek össze van csipkedve. Borzasztó. Személyes sértésnek veszem. Szóval este az ekcéma-kenegetés mellett Fenistiles kenegetés is van, de már Nándinál gondolkozom a Fenistil cseppen is... Az ekcémájának is jót fog tenni, bár nem szívesen tömöm ilyesmivel.

A tavalyi medencénket, ami nagyon szuper volt, kikarmolta a macska :( És nem vettünk még idén. Kaptunk ugyan egy 1m átmérőjűt, de az olyan picike, hogy nem tudnak benne úgy pancsolni, hogy ne fröcskölődjön be Réka arca, ergo kész a veszekedés. Mert Nándi meg olyan, mint egy kis kölyökkutya. Szóval azt hiszem, a mai program még a meleg előtt egy gyors Auchan lesz egy nagyobb medencét beszerzendő. A macskának meg levágom a körmeit :(

Valahogy majd csak túléljük...

 

Szólj hozzá!

Címkék: meleg

A bejegyzés trackback címe:

https://kikocska.blog.hu/api/trackback/id/tr741246938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása